Musavat.az
Musavat.az




Müsavat » Xeberler» Xeber

Narın möcüzevi faydaları – Qurani Kerimde de yazılıb

03 Temmuz 2016

12:20 pm


03/07/2016 [16:16]: xeber –

Min bir
dərdin dərmanı olan nar haqqında Qurani Kərimdə yazıldığını bilirdinizmi? Bu
yazını oxuyanda şəfa və enerji mənbəyi olan narın möcuzəvi faydalarına təəccüb
qalacaqsınız.

 

Antioksidantlarla son dərəcə zəngin olan nar insan
orqanizmini xərçəng xəstəliyiniə qarşı qalxan kimi qoruyur. Nar suyunun xərçəngin
yayılmasını  ləngidir, nar suyunun qəbulu
çoxaldıqca, xəstəliyin inkişafı da bir o qədər dayanır. Aparılan araşdırmalarda
müəyyən edilib ki, antioksidantla zəngin olan nar dəridəki şişlərin böyüməsini də
zəiflədir.

Nar suyundakı antioksidantların miqdarı yaşıl çay,
zoğal və portağal suyundan da qat-qat çoxdur. 1 stəkan nar suyunda 10 stəkan yaşıl
çay, 4 stəkan  zoğal suyu, 3 stəkan
portağal suyuna bərabər antioksidant mövcuddur.  

Nar, həmçinin ürək, mədə və həzm sistemi üçün çox faydalı
meyvədir. Nar ürəyin fəaliyyətini gücləndirməklə yanaşı mədə və bağırsaq
problemlərində də yaxşı təsir göstərir. Qabıqları qaynadılıb içilərsə bağırsaq
qurdlarını təmizləyir, ishalı dayandırır.

Nar mədəyə yaxşı təsir etməklə yanaşı bədəndəki zəhərli
toksinlərin təmizlənməsinə də böyük kömək edir. Nar ağacının kökünün, ya da meyvəsinin
qabığı qaynadılıb balla qarışdırılıb səhərlər ac qarnına içildikdə bədəndəki
parazitləri öldürür. Nar qabığının balla qarışığından ishal zamanı da istifadə
edilə bilər.

Nar yeməkdən sonra yeyildikdə yeməyin həzm
olunmasına yaxşı kömək edir. Narı və ya içindəki ağ ətli hissəni yemək mədəni
qüvvətləndirir. Nar və nar qabığı davamlı yeyildikdə diş ətlərini qüvvətləndirir.

Narın ən əhəmiyyətli xüsusiyyəti isə damarlarda
yığılan yağları əridib yox etməsidir. Bunun üçün hər gün bir stəkan nar suyu içmək
lazımdır. Bundan əlavə, narın antioksidant anbarı olması ürək hüceyrələrinin
sağlam qalmasında da mühüm rol oynayır. Narın suyunu içməklə yanaşı dənələrini
də yemək xeyirlidir.

Narın meyvəsindən dərman kimi istifadə edilməklə yanaşı
kompotu, şərbəti, mürəbbəsi, bəhməzi, turşusu və s. hazırlanır. Turş nar və ya
turş narın mürəbbəsini yemək çox faydalıdır. Turş nar suyuna bal qatıb ağız
yaraları zamanı qarqara edilə bilər. Hər gün mütəmadi olaraq ac qarnına turş
nar mürəbbəsi yemək xeyirlidir. Nar mürəbbəsi yara və iltihablara da çəkilir. Bir
çay stəkanı suya 2 qaşıq nar turşusu qatılıb içildikdə mədə ağrılarına və
bağırsaq pozulmasına yaxşı təsir göstərir.

Nardan müxtəlif salatlarda, xörəklərdə və
şirniyyatlarda istifadə edildikdə həm görüntü, həm ləzzət baxımından çox
effektli olur.

 

Bərəkət və bolluq simvolu kimi qəbul edilən narın vətəninin
Şimali Afrika, Qərbi Asiya və Aralıq Dənizi ölkələri olduğu təxmin edilir. Bu
gün isə bir çox ölkələrdə, Amerikada, Yaponiyada, Afrikada, Qafqazda nar becərilir.

 Zəhra

 




Şərh yazılmayıb.

Şərh yaz.








           
MARAQLI
Maraqlı
- Sitemap - musavat son xeberler Son Xeberler - Son Xəbərlər, yeni musavat, müsavat, musavat qezeti xeberler