Musavat.az
Musavat.az




Müsavat » Xeberler» Xeber

Çay xerçeng yaradırmış…

28 Haziran 2016

9:32 am


28/06/2016 [13:30]: xeber –
Hədsiz isti içkilərin qida borusu, qırtlaq, damaq xərçənginə
səbəb olduğu müəyyən edilib.

Mütəxəssislər son illərdə belə xəstələrin daha çox
artdığını bildirib. Qida borusu, qırtlaq və damaq xərçənginin artmasına səbəb
isə qaynar, çox isti halda içilən çayın səbəb olduğu qeyd edilib. Çayı hədsiz
isti halda “dişləmə” üsulu ilə  içənlər
arasında xəstəliyə yoluxanların daha çox olduğu müəyyənləşib.

Həkimlər çayın içinə qəndi atıb qarışdırdıqdan
sonra içməyi məsləhət görürlər. Belə olan halda çay bir qədər soyuyur. Stəkana
tökülən çay 75-80 dərəcə istilikdə olur, içinə qənd atılıb qarışdırıldıqdan
sonra isə istilik 60 dərəcəyə qədər düşür. Bu iki dərəcə arasındakı fərq xərçəng
yaranmasına böyük təsir göstərir, xərçəng yaranması riskini azaldır. 




Şərh yazılmayıb.

Şərh yaz.








           
MARAQLI
Maraqlı
- Sitemap - musavat son xeberler Son Xeberler - Son Xəbərlər, yeni musavat, müsavat, musavat qezeti xeberler